15 Temmuz 2010 | Perşembe

Av sezonu başlasın!

Sezon başlamadan büyük bir heyecan yaşadı tüm Beşiktaşlılar. Transfer sezonu, normal sezonu aratmayacak kadar ateşli geçiyor... Quaresma'dan sonra Guti'nin de alınması taraftarları iyice heyecanlandırdı. Beşiktaş'ta bu sezon güzel işler oluyor. Taraftarın büyük çoğunluğu yapılan işlerden çok memnun. Guti transferi ile Beşiktaş adını bir kez daha tüm dünyaya haykırdı. Bernd Schuster yapı olarak hücum futbolunu benimseyen bir teknik adam. Futbolun klişelerinden uzak farklı bir kişilik. "1-0 olsun bizim olsun" felsefesinden çok "5-4 olsun bizim olsun" diye düşünüyor. Bu düşünce, çok uzun süredir Beşiktaşlıların özlem duyduğu bir şey, Lucescu'dan bu yana takımı çalıştıran hocaların bir çoğu futbol felsefesi olarak daha farklı düşünen isimlerdi. Mircea Lucescu ile birlikte çalıştım, onun düşüncesi önce gol yememek üzerine kuruluydu. "Biz önce yemeyelim, nasıl olsa atarız" derdi. Bu sistemi başarı ile oynattı. Ama ondan sonra bu ve buna yakın sistemler ateşli Beşiktaş taraftarına heyecan vermedi. Şimdi Schuster ile bambaşka bir futbol kurgusuna hazır olun. Tanıdığım kadarı ile Alman hoca çok yaratıcı, kompleksleri olmayan, futbolun keyif tarafına önem veren ve kazanmaya odaklı bir teknik direktör.

GÖZLERİMİZ KAMAŞACAK
Eldeki kadroya bakacak olursak, önemli silahların olduğunu görüyoruz. Nihat önemli bir silah, geçen yıl tutukluk yapsa da bu yıl çok can alır. Bobo, bu ligin en istikrarlı golcülerinden. Quaresma ise bir sihirbaz. Şimdi bu silahları patlatacak Guti de gelirse gözlerimiz kamaşabilir. Böyle oyuncuların takıma kazandırılmasının birçok yönden artıları var. Bir kere futbol iyi oyuncular ile oynanır. Bu iyi oyuncular takımdaki diğer oyuncuları da ateşler. Rakipler her zaman tedirgin olur. Tribüne gelen seyirci pozitif enerji verir ve bu da sonuçlara yansır. Bana kalırsa Guti gibi bir oyuncu burada çok iş yapar. Sahanın her yerinde oynayabilen ofansı ve defansı mükemmel olan, istikrarı ve disiplini üst düzeyde bir yıldız o... Geriden başlatacağı ataklar, o ince ara pasları yürekleri hoplatmaya yeter. Tek dezavantajı, şu ana kadar İspanya dışına hatta Madrid dışına hiç çıkmaması. Uyum süreci çok önemli olduğundan bu transfer acilen noktalanmalı ve Guti takımla beraber olmaya bir an önce başlamalı. Kartal'ın kanatları artık çok güçlü, tabii pençeleri de. O zaman "Av Sezonu" başlasın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor