30 Temmuz 2010 | Cuma

Zaman lazım

Beşiktaş'ın Viktoria Plzen ile oynadığı maçın bir eleme müsabakası olduğunu ve oynanan futboldan çok skorun önemli olduğunu göz önüne alarak maçı izlemeye başladığımı belirtmeliyim.
Plzen, Çekler'in Avrupa'da pek tanınmayan takımlarından. Ancak Çek ekolü her zaman kıta futbolunda ön planda yer almış ve Çek takımları zorlu rakipler olmuşlardır. Plzen de, Beşiktaş'a ne kadar zorlu bir rakip olduğunu ilk yarıda gösterdi. Siyah-beyazlılar'ın maça orta sahada rakibinin direncine karşılık verememesi ile ortaya çıkan sıkıntılar, Schuster'in bir hayli terlemesine neden oldu. Orta sahayı kalabalık tutan Plzen, Beşiktaş'ın teknik oyuncularını rahatsız eden tatlı sert futbolu ile oyunda ön plana çıkmayı başardı. İlk yarının yıldızı hiç kuşkusuz Hakan Arıkan'dı. Özellikle orta alanda kaybedilen toplar Plzen'in kanatlara derinlemesine gönderdiği isabetli paslar neticesinde önemli tehlikelerin oluşmasına neden oldu.

Ernst'e yardım eden yok
Beşiktaş'ın kanatlarında hücuma çıkan oyuncuların savunma pozisyonlarını zamanında alamaması önemli bir zafiyet olarak dikkat çekti.
Beşiktaş orta sahasında Ernst'in dışında savaşan ve topsuz oyunda takıma yardımcı olan başka bir futbolcunun bulunmaması önemli bir sorun olarak dikkat çekiyor. Delgado çok önemli bir yetenek. Arjantinli oyuncudan Ernst gibi savaşmasını ve top kazanmasını beklemek çok yanlış. Bu durumda ona istediği futbolu ortaya koyması için gerekli şartları sağlamak daha akılcı olacaktır. Schuster de ikinci yarıya başlarken bizim gibi düşünmüş olmalı ki oyuna Nihat'ın yerine Necip'i alarak başladı. Genç futbolcunun girişi ile dengeler tamamen değişti. İlk yarının aksine topa sahip olan ve oyunu kontrol eden takım Beşiktaş'tı. Ernst ve Necip'in verdiği savaş Delgado'nun da yeteneklerini sergilemesi ve oyunun sadece hücum yönünü düşünmesi için gerekli şartları sağladı. Dünkü maçta görülen Beşiktaş'ın hazır olmadığıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor