21 Şubat 2011 | Pazartesi

Hakemin el freni

Dinamo Kiev maçındaki büyük hayal kırıklığına rağmen, Beşiktaş taraftarı maçtan önce İnönü'de harika bir atmosfer oluşturarak takımının her zaman yanında olacağını gösterdi. Bu atmosferde futbolculara düşen, maçı kazanarak onlara hediye etmekten başka bir şey değildi. Bu duyguyla başlayan maçta, Beşiktaş ilk duran topta kalesinde gol görerek yan top hastalığını iyice ortaya koymuş oldu. Bu şok golün ardından özellikle Dia ve Niang, Ekrem'in olduğu kanadı etkili kullanarak pozisyonlar üretti. Bu pozisyonlarda Rüştü'nün kurtarışları skorun açılmasını engelledi. Sonra Kartal ufak ufak hakimiyeti ele geçirdi ve karşı kalede pozisyonlar üretmeye başladı. Özellikle Guti ve Simao'nun taşıdığı toplar rakibi zorladı.

Taraftara yazık oldu

Maçın ilk bölümünde zor anlar yaşayan Ekrembu baskının sonucunda ters ayağı ile skoru dengeledi. Ekrem yerinde aksamış gibi görünse de ona teşekkür etmek lazım çünkü müthiş bir gol atarak takımın devre arasına yenik girmesini engelledi. Eğer Beşiktaşlı oyuncular devreye yenik girse, bu kaos ortamında ikinci yarıya çok kötü bir ruh hali ile çıkabilirlerdi. İkinci yarı ile beraber İnönü'yü yıkacak gol İbrahim Toraman'dan geldi. Artık Beşiktaş rakibine çok zor anlar yaşatmaya başlamıştı, Beşiktaş, Fenerbahçe kalesine akın akın gelirken hakemin göstermiş olduğu kırmızı kart adeta bir el freni oldu. Kalan dakikalarda da hakem Cüneyt Çakır'ın yanlış kararları, oyunu tamamen Fenerbahçe lehine çevirince mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Taraftarına güzel bir galibiyet hediye etmesini beklediğim Beşiktaş, kötü bir mağlubiyetle sahadan ayrılarak içinde bulunduğu kaos ortamını büyüttü. Muhteşem taraftara da çok yazık oldu. Fenerbahçe ise şampiyonluk için daha da fazla ümitlenerek İnönü'den ayrıldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor