Sinan Vardar

Sinan Vardar

26 Mayıs 2016 | Perşembe

Kutlamalar devam ederken

Beşiktaş'ın şampiyonluğu ülkemizde ve hatta dünyanın dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor. Gerçekten bugünlerde her Beşiktaşlı büyük bir gurur ve keyif yaşıyor. Kutlamaların yanı sıra bir yandan transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bizler de kimlerin takımda kalacağını, hangi futbolcuların transfer yapılacağını merakla bekliyoruz. Bu sezon Beşiktaş çok uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek. Taraftar sadece şunu istiyor; nokta atışlarla Beşiktaş'ı başarıya götürecek transferlerle bu mutluluğun artarak devam etmesi...

Aman dikkat edelim
Tabii ki bugünlerin keyfini çıkarmak gerekir ama yine de doğru bildiklerimi belirtmek zorundayım. Beşiktaş şampiyon oldu diye geleceğe sadece pembe gözlüklerle bakmak, gerçekleri göz ardı etmek çok büyük yanlış olur. Bakın; geçen sezonun üç kupalı şampiyonu G.Saray'ın hali ortada. Dikkatinizi çekerim; G.Saray son 5 sezonun 4'ünde Şampiyonlar Ligi gelirini tek başına kasasına koymuş bir ekip. Bu Galatasaray, 5 yıldan bu yana da 198 localı 4 bin 500 kişilik süper bir stadın da sahibi olmasına rağmen inanılmaz bir borcun içinde... Beşiktaş'ın borcunun da G.Saray'a yaklaşmış olmasını endişeyle karşılıyorum. Tabii ki Beşiktaş'ın yeni stadı, Şampiyonlar Ligi'ne katılması çok çok önemli ama Siyah-beyazlı kulüp çok ciddi bir mali yapılandırmanın içine girmeli.

Başka Beşiktaş yok!
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve arkadaşları bu sezon camiadan çok büyük destek gördü. Yönetime muhalif olanlar bile şampiyonluk uğruna ağızlarına fermuar çektiler. Ancak ne yalan söyleyeyim, son kongrede olanlar beni hayal kırıklığına uğrattı. Beşiktaş Başkanı bu kadar desteği arkasına almışken çok güçlü isimlerden oluşan bir yönetici kadrosuyla güven tazeleyebilirdi. Ancak Orman, bu fırsatı iyi değerlendiremedi. Kongrenin şampiyonluk maçının oynandığı gün oldu-bittiye getirilmesi, küçük bir eleştiriye bile küfür ve yumruklarla yanıt verilmesi Beşiktaş'a yakışmadı. Tabii ki şampiyonluğu doyasıya kutlayalım ama Beşiktaş'ın geleceği için dikkatli olalım. Beşiktaş'ın 2003 ve 2009 şampiyonluğunun ardından yaşadıkları hafımızdan çıkmamalı. Çünkü; başka Beşiktaş yok!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor