Şirin Berber

Şirin Berber

17 Mart 2010 | Çarşamba

Vitrin maçı

Son maçın özeti 'kötü deneme'ydi. İçeride ne oluyor bilmem fakat hocanın da deneme hakkı var. Hazirana şunun şurasında ne kaldı ki? Oynatmadan yollarsın, İsaac'e yandığın duruma düşersin. Her şeyi yapabilir bu kadro. En iyisini yenebilir. En kötüye kaybedebilir de... O istikrarsızlık devam ediyor. Ligde geri kalmanın da etkisi var tabii ki... Kupa oyununda farklıydı Trabzon. Bazen motivasyon her şeydir futbolda. Aynen hafta sonu olduğu gibi. Öncelikle itibar maçı, vitrin maçı, kendini gösterme, futbolcu kimliğini ispat maçı. Lig yarışı için Trabzon'u pek ilgilendirmiyor fakat takımın kendine güveni için önemli. Yarın 'Avrupa kapısı' Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçına hazır çıkmalı Fırtına. Son iki maçtır ayarı kaçan takım hareketini geri getirmek için önemli. Önde mi sıkıştırır? Geride mi bekler? Çabuk hücumla mı oynar? Onu bilmem. Bildiğim Galatasaray'ın iki kişi ile hücum ettiği. Başrolde Keita ve Arda var. Yenmek için sahaya çıkan takım yenebiliyor Galatasaray'ı.

Teo'ya şans verilmeli
İşte bu noktada problemli bizim takım. En son ne zamandı unuttum. Bir Galatasaray maçına o inançla çıkılmış ve kazanılmıştı. Taktik teknikten daha önemli burası. Ferhat böyle ise Cale her zaman oynar. Üç Sezer, bir Colman etmez. Burak-Umut yan yana olmuyor, aynı yere koşuyor, rakip gibi oynuyor… Alanzinho maliyetiyle uyumlu futbolcu değil. Ama bu kadroda oynar. Umut'un maç analizinin yapılmasını ve hakikaten faydalı mı olduğunun tartışılması lazım. O kadar fırsat bulsa Teofilo'nun çok daha iş yapacağını iddia ediyorum. Akla gelen farklı cevapları olan bu ve benzeri şeylerin şu oyunda netleşeceğini düşünüyorum. Ve de Rijkaard'ın iyi hoca olmadığını, maçı şekillendirmede eksik olduğunu söyleyenlere katılıyorum. Şenol hocanın şu oyunda ustalığını göstereceğine inanıyorum. Tüm bunların üzerine hakem performansının belirleyici olacağını düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor