Şirin Berber

Şirin Berber

29 Nisan 2010 | Perşembe

Standart meselesi

Bir maç sonrası "Şampiyonluk kaçm??" dedirtiyorlar, ardından en kötüden daha beterini oynuyorlar. Bir türlü o standard? tutturamadılar. İşin doğasında var, herkes kendi görevini yapar, maksimum kapasite ortaya çıkar. Bu çarpıklığın sebebi ne? Giden teknik adam için her şey denebilir. Hiçbir yönden hazırlayamadı. Malzemeyi çözemedi, olaydan daha beter kopmalarına sebep oldu. Peki, bugün olan ne? Şenol hocanın kattığını kimse inkâr edemez. Arada dağlar kadar fark olduğunu bebeler bile söylüyor. O halde Gaziantepspor maçındaki kötü futbolun sebebi ne? Aynı şekilde Eskişehir maçı… Neresinden bakarsan iş zor. Haftaya Ziraat Türkiye Kupası finali oynanacak. Ne şekil oynarlar kim bilir? Hakikaten mesele sadece motivasyon mudur? Yoksa kadro kalitesi bu kadar mıdır? Olur da en iyisini gösterip kupayı alırlarsa sonrası nasıl şekillenir. Onca çizgi dışı performans yaşamışken aynı futbolcularla nasıl yola çıkarsın? O standart meselesini nasıl çözersin?

Nerede kaldı Bosman!
Mümkün müdür Umut'a daha iyi gol vuruşu yaptırmak. Alanzinho, Engin, Burak üçlüsüne ortak oynamayı öğretebilir misin? Bireysel meziyeti yüksek futbolcular, baskının zayıf olduğu ortamlarda hoş işler yapıyorlar. Alanlar darald???nda silinip kal?yorlar. Bu gerçeği görmezden gelebilir misin? Mesele çok açık; Trabzonspor takımında 4 formanın içi boş. Kaleci Onur, dörtlü savunma ve iki ön libero. Daha iyisi olsun demek hayalcilik olur. O dört forma neyle dolacak. Sadece sol açık için yüz futbolcu transfer edildi. Hepsi sağ açık çıktı. O kafalar dördü nasıl tutturacak. Varsayalım ki denedin, olacak umuduyla yenileri ekledin. Eldekileri ne edeceksin? Kardeş takım Diyarbakır da ligden düştü, fazlalıkları kime vereceksin. Brüls'ler, Faty Papy'ler adı sanı duyulmamış daha niceleri... Hakikaten bunlar ne olacak? Son bir şey daha! Bosman kanunlar? henüz daha Trabzon'a gelmiş değil herhalde. Çok zamandır bonservissiz futbolcu almadılar da...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor