Şirin Berber

Şirin Berber

19 Kasım 2010 | Cuma

Şimdi tam zamanı

İşte şimdi güzeli yazma zamanıdır. Katkısı olanlara hakkını teslim etme dönemidir. Kolay değildir memleket sevgisini karşılamak. İçine işlemiştir herkesin. Şampiyonluktan uzak yıllar biraz fazla olmuştur. Bugün ortam çok müsait görünmektedir. O sebepten bir başka heyecanlıdır bordo- mavi severler. Ne güzel bir cümledir "Bize her yer Trabzon." Bıraksalar her maç deplasman olur rakipler için. O müsait ortamı korumak lazım. Nedir Trabzonspor'u tepelerde gezdiren, sahip çıkmak lazım. Hani hep söyler, yazardık da bir türlü olmazdı. Galiba oluyor bu sene. Bir sonra ki maça gücünü taşıyor Trabzonspor. Yüzyılın futbol doğrularıyla yoğruluyor Trabzonspor. Tüm hareket topun üç haline uygun gerçekleşiyor. Premier Lig'den maç izliyor gibi hissediyorsun. Biraz olsun renginde bozukluk var. O iş için de futbolcu kalitesi istiyor. Şu an için memleket futboluna yetiyor, hatta fazla geliyor o renk. O sebepten o değer anlaşılmalı sahip çıkılmalı. Futbolda devrim top sahasının içinden olur. Dışarıda gezenler allemi cihan olsa fark etmez. Şöyle bir bakın zirveye söylemin ne kadar doğru olduğunu anlarsınız.

Geçmiş kayıpları hatırlayın
Sağlam, Şota, Avcı, Kafkas, Şifo ve diğerleri...
Hagi'nin bu işi toparlayacağına hiç inanmıyorum. Aykut hocanın ne söylediğini anlayan varsa beri gelsin. Eldeki malzemeyle hocanın söyledikleri hiç tutmuyor. O söyleme uygun futbolcular La Liga'da, Premier Lig'de geziyor. Daha açıkçası takımı Kocaman'ın söylediğinden bambaşka bir şey oynuyor. Schuster ne ettiğini kendi söylemişti: "Gidişat kötü, bu durumu ancak bir başkası düzeltir." O sebepten Beşiktaş'ın da toparlanacağını sanmıyorum. İşte bu durumlar tehlikeli. Kendine en güvendiğin anlar kaybetmeye en yakın olduğun anlardır. O sebepten yukarda yazdığım gibi değil her şey. Her ne kadar ortam müsait gibi görünse de öyle değil. Geçmiş kayıpları bir hatırlayın. Şu günden daha fazla yaklaşılmıştı hedefe. Ama olmamıştı. Bugün meseleden ders çıkarmalı. Daha akıllı hareket eder bir yapıya bürünmeli. Oynayanından izleyene, konuşanından yazarına birlikte varılır hedefe. İlk önce şu bilinmeli, sadece 29 puan kazanılmıştır. Ve de oynanan oyunun adı futboldur. Hiçbir zaman kazanan önceden bilinmemektedir. Her an tetikte olmalıdır. Hiçbir maç oynamadan kazanılmazmış. En zayıf sayılanların 90 dakika sonunda zafere ulaştığı çok görülmüştür...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor