15 Mart 2010 | Pazartesi

Sambacının ahlaklısı

Ahlaklı ve takımı için fedakar bir Brezilyalı'nın (Lincoln sonrası) örnek davranışını görmek beni mutlu etti. Dakika 11; Jo şut atan ve ayağında küçük bir problem yaşayan Keita'nın sağ kanatta boşalttığı yere doğru müthiş bir depar attı. Arkadaşının boşluğunu kapatmak için Güney Amerikalılar'da pek görülmeyen bir davranış sergiledi. Hakan Şükür sonrası uzun zamandır yüksek topları indiren bir santrfor bulamayan sarı-kırmızılı takım için mutlak kadroda tutulması gereken bir oyuncu Jo. Ankaragücü kadro itibariyle Süper Lig'in en iyi takımlarından biri, o nedenle bu maç için Ali Sami Yen'de sürpriz bekleyenler de hiç az değildi. Eskişehir maçı üzerine sıkıntı olabileceği ön görülüyordu. Ancak, Keita tüm beklentileri boşa çıkardı. Önce birinci golde muazzam bir asistle daha dördüncü dakikada Jo'nun gol atmasını sağladı. Ardından müthiş bir takipçilik sonucu üst üste darbelere karşın ayakta kalıp üç kişiyi geçerek ikinci golü rakip ağlara bıraktı.

Santos haftaya patlar
Özellikle ikinci gol ev sahibi takımı rahatlatıp rehavete sokarken, Ankara takımının daha agresif saldırmasına neden oldu. Tabii büyük takımlara karşı kendi evlerinde gol atmak öyle çok kolay değil. Top daha çok sarı-lacivertli oyuncuların ayağında kalmasına karşın gol pozisyonu neredeyse sıfırken, sarı-kırmızılılar farkı üretecek pozisyonlar buldular. Ankaragücü takımındaki toplu hücum toplu defans anlayışı Galatasaray'ın rahat oynamasını engelledi. Dos Santos'un adının neredeyse hiç duyulmaması onun kötü futbolundan çok misafir takımın boş alan bırakmamasından kaynaklandı. Haftaya Trabzon deplasmanında maçın adamı Santos olursa hiç şaşırmam. Arda'nın yokluğunu hissettirmeyen, Baros'u sahaya süren bu takım sezon sonu mutlak şampiyon olacak, hiç merak etmeyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor