22 Mart 2010 | Pazartesi

Delikanlıyı bozar

Emre Güngör'ün yaptığı hata ona has bir davranışın sonucu değil, Türk savunma oyuncuları geri pas vermeyi ya da topu taca atmayı gururlarına yediremiyorlar. Nasıl bir yetişme mantığıysa, dünyanın en değerli savunmacıları bu konuda en küçük bir kompleks yapmadan basiti uygularken, bizimkiler sanki erkekliklerine laf gelecekmiş gibi topu ille de rakibinden söküp ileri vuracaklar. İşte Emre Güngör'ün bu davranışı, kolay gol atamayan rakibe ummadığı bir hediye oldu. Bu maçı seyreden herkes büyük zevk aldı. Skor bir yana, oynanan futboldaki yüksek kalite ve mücadele belli bir çıtanın üstünde olmalı. Madem futbola büyük paralar veriliyor, futbol da karşılığını vermeli. Trabzonspor- Galatasaray karşılaşması bu açıdan hakkı teslim edilmesi gereken bir maç oldu. Ortada geçen maçın genelinde ev sahibi istediğini daha çok yapan takım oldu.

Elano tercihi yanlıştı

Galatasaray
maça fırtına gibi girdi, iki yüzde yüz gol pozisyonundan sonra birden kınından çekilen kılıç tekrar kınına geri döndü. Sarı-kırmızılı takım daha gol bile ortada yokken anlaşılmaz biçimde kendi 18'inin üstünde maçı kabullenmeye başladı. Böyle bir rakibi bulan ev sahibi takım, gole ulaşıncaya kadar yüklendi ve hediyeyi de aldı. Sonrasında hızı yüksek ama gol pozisyonu üretimi düşük bir maç. Frank Rijkaard, Milan Baros kartını sahaya sürdü ancak çıkması gereken oyuncu kesinlikle Elano olmamalıydı. Arda'nın yokluğunun kendini belli etmesine karşın maçın adamının Trabzon kalecisi Onur olması sarı-kırmızılı takımın kötü performans göstermediğinin kanıtı. Geçen hafta Dos Santos maçın yıldızıdemiştim, nitekim o muhteşem driplingi golle sonuçlansaydı bir süre onu konuşacaktık. Rijkaard'ın takımı büyük bir fırsatı heba etti, şampiyonluk yolunda büyük bir darbe aldı. Galatasaray artık önümüzdeki hafta derbiyi mutlak kazanmak zorunda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor