14 Mayıs 2010 | Cuma

Tecrübesizlik

Bursaspor, Beşiktaş maçı ile nokta koyacağı sezona damga vuran takım oldu.
Hâlâ şampiyon olup, bir ilki başarma şansı bulunan Timsah, bu gerçekleşmese bile sürprizlerle dolu 2009-10 sezonunun en başarılı takımı olarak görülmeyi fazlasıyla hak ediyor...
Son maçına yüzde 50 şampiyonluk şansıyla çıkacak yeşil-beyazlılar, takdire şayan başarılara imza attı. 47 yıllık tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılacak Bursa'nın bunu haftalar önce garantilemesi de ayrı bir başarı...
Şampiyonluğu hegemonyasına alan 3 büyükleri bir bir dize getirdi. Hem de muhteşem maçlar çıkartarak. 2 farklı geriye düşmesine rağmen 3-2 kazandığı F.Bahçe maçı hala hafızalarda. 14 yıl sonra Trabzon deplasmanından puan çıkartarak şampiyonluk arzusunu ortaya koyan Timsah, başarısının tesadüf olmadığını da göstermişti.
Bu konuda örnekleri daha da çoğaltmak mümkün. Ama özetlemek gerekirse; 47 yıllık tarihinin en başarılı sezonunu geçiren Bursa, bu başarıyı kupayla taçlandıramazsa bunun tek sorumlusu tecrübesizlik olacaktır.

HAYALLERİN BİLE ÖTESİNE...
Bütçesiyle kendisinden çok çok üstün olan rakiplerine ders veren yeşil-beyazlılar, bu sezon başarının paraya endeksli olmadığını da gösterdi.
Rakipleri devre arası milyon dolarlık takviyeler yaparken, yeşil-beyazlılar mevcut oyuncularının alacaklarını ödemeye çalıştı.
Şampiyonluk kovalayan oyuncularına sadece 5 bin TL galibiyet primi verebilen Bursa, başarıya gönüllerini ortaya koyan teknik heyeti ve oyuncularıyla ulaştı. Takımı hayallerin bile ötesine götüren Ertuğrul Sağlam ve öğrencileri tebriği çoktan hak etti.
Tarih yazan kadronun bir görevi daha var.
O da Beşiktaş'ı yenip sezonu en azından gönüllerin şampiyonu olarak bitirmek. Tabii İstanbul'dan mutlu haber gelirse Bursa sadece gönüllerin değil, Turkcell Süper Lig'in de şampiyonu olabilir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor