04 Mayıs 2010 | Salı

Dersimiz skandal!

Barcelona'nın Villarreal'i 4-1 yendiği maçın benzeri bizde de (2003-2004 sezonu F.Bahçe-Rize maçı) yaşanan bir skandala sahne oldu.
Karşılaşmanın 63. dakikasında hakem Fernando Teixeira Vitienes, daha önce de sarı kart gösterdiği Sergio Busquets'e, 80. dakikada oyundan yavaş hareketlerle çıktığı için 2. sarıyı gösterdi.
Normalde bunu kırmızıya çevirip Busquets'i oyundan atması gerekirdi. Ancak hakem, Busquets'e kırmızı kartını göstermedi ve onun yerine Toure oyuna girdi.
Peki şimdi ne olacak? Ben size söyleyeyim hiçbir şey olmayacak ve maç bu skoruyla tescil edilecek. Çünkü orası İspanya ve orada futbol kuralları takımların gücüne göre değişmiyor. Bekleyin görün. Her gerçek futbol ülkesinde olduğu gibi bu kartın bir hakem hatası olduğu ve maçın sonucuna tesir etmediği kararı verilecek. Belki de hakem biraz kıvırıp ikinci sarıyı başka bir oyuncuya yazarak durumu kurtaracak. Şu olur, bu olur ama kesinlikle bu maç tekrarlanmaz.
O ancak biz de olur. İspanyollar'ın da, Haluk Ulusoy gibi bir federasyon, Bülent Yavuz gibi bir MHK başkanları, Ali Aydın gibi de bir hakemleri olsaydı bu maç da tekrar edilebilirdi.
Sonra da ara transferde alınan oyuncuları erteleme maçında oynatıp tüy dikerlerdi!!! Her şey bir yana bu skandala imza atan, bir sezonda Beşiktaş'ın 13 maçına aynı yardımcı hakemi atayan, Bülent Yavuz şimdi ekranlarda hakem eleştiriyor.
Benim cennet vatanım böyle bir futbol ülkesi maalesef. Dün bu ülke futbolunu yangın yerine çevirenler şimdi ekranlardan futbol masalı anlatıyor.
O masalları dinleyen var mı acaba!?

* * *
KANARYA KENDİNİ ELE VERDİ
"TFF Futbol Disiplin Talimatı'nın 55. maddesi son derece açıktır. Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bu hükmü ihlal eden kişiler, bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla cezalandırılır."
Fenerbahçe'nin Ankaragücü Asbaşkanı Ayhan Atalay'ın açıklamalarına verdiği yanıt bu. Fenerbahçe diyor ki; müsabakanın sonucunu spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek ve buna teşebbüs etmek suçtur.
Peki son derbide bunu yapan biri olmadı mı? Bilica penaltı noktasını kazarak maçın sonucunu spor ahlakına aykırı şekilde etkilemeye teşebbüs etmedi mi? Ben kendi diliyle, kendini ele verme diye buna derim. Öbür taraftan bizim yöneticiler için spor ahlakı da ancak böyle durumlarda gündeme geliyor!!!
Bilica'nın rezilliğini savun, Atalay'a ahlak dersi ver.
Ne güzel iş değil mi!?

* * *
HÜRRİYET NASIL ARKANDA DURDU?
Erman Toroğlu diyor ki, "Aziz Yıldırım'ın askerlik konusunu yazdığım için beni Lig TV'den kovdurdu. Hürriyet'e de baskı geldi ama Ertuğrul Özkök ve Hürriyet arkamda durdu. Digitürk duramadı!" Tahir Kum hem olayın perde arkasındaki iddiaları gündeme getirmiş, hem de "Madem Hürriyet arkanda durdu öyleyse sen bu açıklamaları neden Hürriyet'te değil de Fanatik'te yapıyorsun" diye sormuştu. Tahir yüzde bin haklı. Sevgili Erman hocam, sen koca Hürriyet'te bir hafta "Her şeyi açıklayacağım" diye anons verdikten sonra tek kelime açıklamamıştın. Öyleyse kendini kandırma, Hürriyet senin arkanda falan durmamış. Durur gibi yapmış hepsi bu.

* * *
URFA'YA KUPA GELMİŞ
Şehrin tüm sokaklarında yankılanan anons şöyle; kupa finali nedeniyle hotellerimiz dolduğu için misafirlerimizi evlerinde ağırlayabilecek olan hemşehrilerimiz lütfen beyaz masaya başvursun. Anadolu insanı her şeye hasret... Bir kupa finaline bile... Yıllardır üç büyük şehir dışında hiçbir yeri gözümüz görmemiş ki... Bir kupa maçını Şanlıurfa'ya almak bile oradaki insanları ne kadar mutlu etti. Her akşam televizyon ekranlarında bu konudaki güzel bir haberi izliyoruz. Urfa'nın güzel insanları yakında bunun türküsünü de yaparlarsa şaşmam; Urfa'ya kupa gelmiş!

* * *
İNÖNÜ YIKILSIN ARTIK
Bürokrasi her gelişmenin önündeki en büyük engel. İnönü'nün yenilenmesi de yıllarca bürokrasi çarklarına takılıp kaldı. Hedef sezon sonu stadın yıkılması. Artık olmalı bu iş. Aksi halde bu stat bir gün insanların üzerine yıkılacak. Anıtlar Yüksek Kurulu'nun haberi olsun.

* * *
İBRAHİM TORAMAN GÖRÜNMEZ ADAM
Hiç kuşkusuz yerli stoperler arasında ondan iyisi yok. Servet'ten çok daha dengeli, Emre Güngör gibi panik yapmıyor, Gökhan Zan gibi de sakatlık sakatı değil. Buna rağmen Terim'e rest çektiği için Milli Takım'daki "Terimciler" tarafından görülmüyor Toraman. Göz göre göre "görünmez adam" oldu vesselam.

* * *
YATACAK YERİN YOK
Denizli bu sezon Nihat, İbrahim Kaş ve Serdar Özkan'la fantezi yapacağına Rıdvan, Tabata, Necip ve İsmail Köybaşı üzerine yoğunlaşmış olsa Beşiktaş bugün çok farklı yerde olurdu. Hoca boş yere mazeret üretmesin. Bu gençler dururken kimleri oynattı. Yatacak yeri yok yeri!

* * *
TURKCELL SÜPER (!) KALECİLER LİGİ
Leo Franco, Rüştü, Murat Şahin ve İveşa hatalarıyla ligin kaderinde etkili oldular. İşlerini iyi yapan da vardı. Serdar Kulbilge, Bursa'yı çelmeledi, Volkan sekiz maçtır gol yemiyor, İvankov ise Sercan'dan çok gol attı. Farkındaysanız haftalardır, milyon euro'luk golcüleri değil, kalecileri konuşuyoruz. Ligimiz Turkcell Süper Kaleciler Ligi oldu mübarek...

* * *
GÜNÜN SÖZÜ
Dürüst insan her zaman gerçeği söyler, akıllı insan ise yalnız zamanında! Bernard Shaw











Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor