17 Eylül 2010 | Cuma

Yakıştı mı, yakışmaz mı!

Sofya'nın en büyük kozu Michael Platini teknik patron Javanovski'ye kafa tutup kadro dışı kalınca Beşiktaş'ın korkması gereken iki oyuncu kalmıştı; biri Sheridan, diğeri Marquinhos. Ernst ve Guti'yi çift ön libero oynatan Schuster, Bulgar ekibinin kontrataklarına karşı tedbirli olmayı ihmal etmemişti. Bu görüntü içinde ilk 45'te Bulgarlar dokuz kişiyle kalelerini savunurken topla daha çok oynayan Beşiktaş oldu. Rakip kale civarına rahat giden Beşiktaş ön bölgede Hilbert'in etkisiz, Holosko'nun dağınık olması nedeniyle bir türlü senkron tutturamadı. Nobre ve Tabata çabalıyor, arkadan Guti destetk veriyor ama yine de ön tarafta işler yolunda gitmiyordu. Göbeği delmekte zorlanan Kartal, Üzülmez (Aynı topuk hareketini tüm Sofya'ya yutturdu.) ve Ekrem'le kanatlardan yüklenmeyi denediğinde ise yapılan ortalar kalabalık CSKA savunmasına takılıp kaldı. 'Şut yok muydu' derseniz, hayır yoktu. Bunu pek düşünmedi siyah-beyazlılar.

Ernst geceyi aydınlattı
İkinci yarının ilk bölümünde de görüntü pek değişmedi. Yüklenen, oyunu rakip sahaya yıkan Beşiktaş ve bol askerle kalesini savunan CSKA durumları devam etti. Ancak bu kez Kartal'ın denemeleri daha bir hırs ve gol atma isteği doluydu. Maçı bu yarıda kurtarmaları gerekiyordu ve bunun bilincindeydiler. Sağlı, sollu ataklarla bindiren Kartal, CSKA kalesinde birçok karambol pozisyon yaşadı ve yaşattı. Schuster baktı olmayacak, rakipten adam eksiltecek, savunmanın dengesini bozabilecek Quaresma'yı sürdü sahaya. Q7girince CSKA defansı safları sıklaştırdı. Beşiktaş'ın gol atması deyim yerindeyse şansa ya da rakibin büyük bir hata yapmasına kalmıştı. Aslında o hatayı da yaptılar. Guti'nin vuruşunda topa dirseğini uzatan CSKA'lının bu hareketi net penaltıydı ama Fransız hakemin Beşiktaş lehine penaltı vermeye hiç niyeti yoktu. Tam maç böyle bitti, köy takımı CSKA, "Çanakkale geçilmez" oynayıp puanı kaptı gitti diye düşündüğümüz anda Ernst'in kafası geceyi aydınlattı. 'Yakıştı mı derseniz' yakışmaz mı!?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor