22 Ekim 2010 | Cuma

Hesabı bozmaz!

Schuster, oyunu rakip sahaya yıkan sistemini zorunlu olarak değiştirip Beşiktaş'a savunma oynattı. Defansı geri çekip, orta alanı Nobre ile destekleyen Alman hocanın hesabı, kontrataklarla Porto'yu avlamaktı. Bu hesaba uygun üç pozisyon bulundu sadece birinden iyi sonuç alındı ve rakip 10 kişi kaldı.
Porto'nun çok adamla yüklendiği ilk 40 dakika içinde Beşiktaş'ın rakibini avlayamamasının en önemli sebebi, gerçek anlamda çabuk bir forvetinin olmamasıydı. Nihat ve Bobo'nun bu konudaki gayretleri yetersizdi.
Rakip eksildiği andan itibaren daha bir öz güvenle saldıran Beşiktaş'ta en önemli sıkıntı yedek kulübesinde B ya da C planı yapılabilecek isimlerin olmamasıydı.
Schuster arızalara rağmen, ikinci yarıya başlarken kadroya dokunamadı. Buna karşılık Boas, Falcao'yu çıkarıp savunmayı Otamendi ile takviye ederken, Hulk'u da en önde bırakıp kontratak düzenine döndü. Roller değişmişti.
Bu kez Beşiktaş yükleniyor Porto avlamaya çalışıyordu. Hulk'la avladılar! Hem de ilk buldukları pozisyonda. Sonra... Sonrası nakarat.
Yine kontratak, yine Hulk ve Beşiktaş yüklenirken gelen harika bir üçüncü gol.

Şimdi mutlu musun?

Elbette Beşiktaş için harika bir gece olmadı ama bana kalırsa tabelada yazan skoru şartlara göre değerlendirmek gerek.
Misal, Porto'da Hulk ve Belluschi'nin sakat olduğunu ve Beşiktaş'ta ise Quaresma ve Guti'nin sahada olduğunu düşünelim. Bir şeyler değişir miydi, bence değişirdi.
Deyim yerindeyse Beşiktaş'ın hayat damarları kesilmiş. Kalesi hariç her bölgeden en az bir önemli oyuncu eksiği var.
Dolayısıyla bu şartlarda bu skor normal.
Ancak Schuster'in hemen hemen her maçta yaptığı inanılmaz hatalara rağmen hâlâ Hakan Arıkan'da ısrar etmesi normal değil.
Maalesef bazı teknik adamların böyle inatçı bir tarafları oluyor. Yine maalesef böyleleri de hep Beşiktaş'ı buluyor. Kardeşim çocuk formsuz, inatla niye oynatıyorsun. Sonunda yuhalandı işte. Şimdi mutlu musun?
Son söz: Bu sonuç Beşiktaş'ın gruptaki hesaplarını bozmaz. Kartal, İnönü'de Rapid'i devirir ve işi bitirir. Porto ile hesaplaşmak da rövanş maçına kalır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor