15 Kasım 2010 | Pazartesi

Trotzkopf!

Kıymetli bir okur uyardı geçenlerde. Avrupa'da Schuster'in Sarı Melek dışında bir lakabı daha varmış; "Trotzkopf", yani Dik Kafa!.
Alman hocanın bu lakabın hakkını verdiğini söyleyerek başlayalım. Bobo sakat, Nobre hazır değil ve bu şartlarda elindeki tek santrfor olan Fatih Tekke'yi Ankara'ya getirmiyorsun!
Allah aşkına olacak iş mi bu? Quaresma'yı en öne koymuş. Q7'nin orada durmayacağı, kanatlara deplase olacağı ve forvetin tam ortasının bomboş kalacağını bile bile yapmış bunu. Aynen de öyle oldu. Q7 bir sola kaçtı, bir sağa ve forvetin ortası da boş kaldı.
Beşiktaş orta sahada basıyor, Ernst-Aurelio ikilisi sayısız top kapıyorlar ve Guti'nin pasörlüğü Beşiktaş'ı rakip kaleye taşımaya yetiyor. Sıkıntı da tam orada yani rakip kale önünde başlıyor zaten.
Tabata orta sahada çalışkan ama ön bölgede etkisiz, Holosko ise resmen yutan eleman konumunda!
Ayağına gelen her topu ezdi. "Beşiktaş ilk 45'te duran toplar dışında rakip kale önünde hiçbir varlık gösteremedi" desek yeridir.
İkinci yarı başlarken Nobre'nin gireceğini düşünüyoruz ama tık yok. Bay Schuster'in inadı inat, Holosko ve Tabata hâlâ sahada.
Doğal olarak Beşiktaş yine önde top tutamıyor ve Gençlerbirliği risk alıp yükleniyor.

Bu ayıp Holosko'ya yeter

Rakip yarı sahada tutunamayan bir Beşiktaş atakları karşılamaktan bunalıyor ve Schsuter sadece seyrediyor. Takım kontratak oynuyor ya, Holosko gol atıp Schuster'i kurtaracak. Büyük plan bu! Schuster ona 87 dakika neden tahammül etti diye merak ediyordum...
Hani iyi oynayan futbolcuyu son üç-beş dakikada çıkarıp alkışlatırsanız ya, Schuster de Holosko'yu bu dakikalarda çıkarıp yuhalattı! Demek ki amacı buymuş.
Evet Beşiktaş kazanmasına kazandı ama ecel terleri döktü. Maçı kotaran gol son saniyelerde geldi. Holosko'nun yapamadığını onun yarısı kadar yetenekli olmayan Hilbert yaptı.
Bu ayıp da Holosko'ya yeter.
Yazık, bu kadar iyi bir kadro ancak bu kadar kötü kullanılır. Bu arada maçın en güzel hareketi ilk gol sonrası yedekler dahil tüm takımın kucaklaşması ve kenetlenmesiydi.
Hiç değilse bu iyiye işaret.
Ancak bu galibiyet kimseyi kandırmasın Beşiktaş kötü oynuyor ve bu şekilde bir seri yakalaması hiç kolay değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor