18 Kasım 2010 | Perşembe

Hiddink'in takımı!

Maç trafiğinin sıkışıklığı nedeniyle görevinin ilk iki aylık bölümünde çok fazla maç izleme şansı bulamayan Hiddink doğal olarak Fatih Terim'den devraldığı kadroya bağımlı kalmış ve bu anlamda da çok eleştirilmişti.
Maç trafiği yavaşlayınca Süper Lig'i mercek altına alan Hiddink, bu maç için daha önce Milli Takım'a çağırılmayan dokuz yeni ismi de kadroya aldı. Bence bu çok önemliydi. Kayserispor'dan Serdar, Bursaspor'dan İbrahim, Beşiktaş'tan Ersan, İstanbul BŞB'den Gökhan, Kasımpaşa'dan Yekta, Manisaspor'dan Yiğit, Gaziantepspor'dan Orhan, Nürnberg'den Mehmet Ekici ve Trabzonspor'dan Engin bu vesileyle Milli Takım havasını öğrendiler.
Elbette hepsi forma şansı bulamadılar ama kampa katılmış olmaları bile onlar için yeni bir heyecan ve büyük bir teşvik oldu.
Dün gece Milli Takım'ı bu gözle izledim.
Oldukça da beğendim. Maçı kaybetmeyi hak ettiğimizi düşünmüyorum. Bırakın kaybetmeyi yakaladığımız pozisyonlara bakarsak kazanmalıydık diye düşünüyorum. Umut, Engin, Mehmet ve Yekta bana göre bundan sonraki maçlarda da geniş kadro içinde yer alacaklardır.

Portakal'ı soyduk ama...

Sonuç olarak dört-beş futbolcunun ilk kez oynadığı bir maçta futbol olarak kesinlikle dünya devi Hollanda'dan daha kötü oynamadık.
Aksine daha çok pozisyon bulduk. Deyim yerindeyse Portakal'ı soyduk ama ağzımıza götürürken elimizden düşürdük. Olsun sonucunda bu bir hazırlık maçıydı ve skor o kadar da önemli değil. Yeni isimler, Milli Takım için yeni bir güç kaynağı olacaklarına dair beni umutlandırdılar. Önemli olan budur. Hiddink kendi takımını oluşturmak için dev bir adım attı, arkası gelecektir.
Bu arada Mehmet Ekici ve Ersan'ın kadroya dahil edilmeleri, gurbette kararsız kalan gençlerin ay-yıldızlı formayı tercih etme ihtimallerini de arttıracaktır. Bu da atlanmaması gereken önemli bir ayrıntıdır

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor