23 Kasım 2010 | Salı

Zor dostum zor!

Beşiktaş güçlü kadrosuna rağmen ligde inanılmaz kötü sonuçlar alıyor. 'Kral çıplak' diyeceksek bunun baş sorumlusu Schuster. Dünya denilen yer kürede aynı hataları, her hafta tekrarlayan kaç teknik adam vardır bilmem ama bunlardan ikisi son iki sezonda Beşiktaş'ı buldu. Biri Denizli, diğeri Schuster!
Denizli de Holosko, Tello, Tabata, Delgado ve Nihat beşlisinden üçünü, bazen dördünü bir arada oynatıyor ve Beşiktaş orta sahası bomboş kalıyordu.
Bu konudaki inadı öyle bir, iki, üç hafta falan değil bir sezon boyu devam etti ve Beşiktaş kupaya erken veda ederken ligi de kaybetti.
Korkarım tarih tekerrür edecek, çünkü Schuster de tıpkı Denizli gibi hatalarından ders almak yerine onları tekrar etmeyi maharet sanıyor. Misal, Vikingur maçından itibaren Beşiktaş zayıf ya da güçlü hangi rakiple oynarsa oynasın hep aynı tip pozisyonlar verdi. Savunmanın arkasına atılan toplar ya pozisyon oldu ya da gol.
Buna rağmen Alman hoca, hem de hiç gerek yokken ve de rakip ayırmaksınız defansı orta sahaya kurmakta ısrar etti ve hâlâ da ediyor.
Misal, son Konya maçında olduğu gibi skor olarak geriye düşmüşken böyle bir risk alması ve oyunu rakip sahada sıkıştırmak istemesi normal karşılanabilir ama 2-1 öne geçtikten sonra aynı riski almasının mantıklı bir açıklaması yok..

Schuster asla vazgeçmiyor

Bu taktiksel olarak intihar etmek gibi bir şey.
Üstelik tek sorun da bu değil.
Sezon başında her fırsatta"Orta sahayı kalabalık tutmalıyız" diyen bir teknik adamın; Nihat, Holosko, Tabata, Guti ve Quaresma gibi topsuz oyunda hiç olmayan beşliyi bir arada (Ya da dördünü birlikte) kullanmasını hangi futbol mantalitesine uydurabiliriz ki? Denersiniz olmaz ve başka bir arayışa girersiniz, normali budur ama Schuster asla vazgeçmiyor. Saplantıları var Alman hocanın. Yanlışta ısrar etmeyi istikrar sanıyor ama bu arada kadro istikrarına asla önem vermiyor. Çelişkiler yumağı vesselam. Ve korkarım Schuster'in bu inadı sürecek.
Avrupa'da kendisine "Dik kafa" denilmesi de sanırım bu tavrından dolayı.
Diyeceksiniz ki 'Ümit yok mu?' Schuster değişmez ise yok!
Peki Schuster değişir mi?
Zor
hem de çok zor!!!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor