14 Haziran 2011 | Salı

Aydınlar'la Fenerasyon olmaz!

Mehmet Ali Aydınlar'ın Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ve Gaziantepspor başta bazı kulüpler tarafından adaylığa ikna edilmesi geniş bir kitle için umut olurken Aziz Yıldırım'ın ısrarla Göksel Gümüşdağ'ın yanında durması garip bir durum ortaya çıkardı. Mehmet Ali Aydınlar iyi bir Fenerbahçeli.
Sponsor olarak sarı-lacivertli kulübe yaklaşık 20 milyon dolar civarında katkı yaptığı söyleniyor.
Buna rağmen bir çok kulüp Aydınlar'a destek verirken Aziz Başkan ısrarla uzak duruyor. Göksel Gümüşdağ kardeşimin dün aday olduğunu açıklaması da sanırım Aziz Yıldırım'ın bu duruşuyla yakından ilgili.
Şimdi asıl mesele şu, Türk futbolu kime teslim edilecek? Bir Aziz Yıldırım projesi olarak ortaya çıktığı konusunda ciddi bir önyargı oluşan Göksel Gümüşdağ'a mı, yoksa Fenerbahçeli olmasına rağmen ezeli rakiplerinin dahi güvenini kazanan Mehmet Ali Aydınlar'a mı?
Üç büyük kulübün desteğine rağmen Gümüşdağ kazanırsa ne kadar huzur getirebilir?
Ya da Aziz Yıldırım'ın muhalefetine rağmen Aydınlar rahat çalışabilir mi?
Cevabı bulunması gereken sorular bunlar, ama işin bir başka boyutu daha var.

Su, yolunu bulacaktır
Mevcut manzara bana yıllar öncesini hatırlattı.
Rahmetli Hasan abi çok daha sağlam bir vizyonla ortaya çıkmasına rağmen Ulusoy'a kaybetmişti.
O kongrede de Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım Hasan Doğan'ın karşısındaydı. Sonrası malum.
Ulusoy federasyonu fazla dayanamadı ve Hasan Doğan dönemi gecikmeli de olsa başladı.
Ben Göksel Gümüşdağ olayına da böyle bakıyorum. Kazansalar bile kaybederler diye düşünüyorum.
Sonra yine vizyon sahibi insanlar gelir. Tarih tekerrür eder. Belki biraz zaman kaybedilir hepsi bu. Eninde sonunda su yolunu bulur.
Uzun sözün kısası Aydınlar kazanırsa bana göre federasyon Fenerasyon olmaz, buna inancım tam. Peki Gümüşdağ için aynı şeyi söyleyebilir miyim? Asla.
Başkasını bilmem ama ben söyleyemem. Görünen köy kılavuz istemez ki!

Özgener'e vefasızlık
DAHA bir kaç ay öncesine kadar Mahmut Özgener ve Aziz Yıldırım arasında hiç bir sorun yoktu.
Kulüpler Birliği Başkanlığı için istifası istenirken Özgener, Aziz Yıldırım'a destek verdi. Vefalı davrandı, ne var ki aynı vefayı lafta bile olsa Yıldırım'dan göremedi. Bugün herkes Özgener kalmalı derken bir tek Aziz Başkan gıkını çıkarmıyor. En çok destek verecek kişi, kılını kıpırdatmıyor.
Bu manzaraya bakıp birileri ders almalı bence. En başta da Göksel Gümüşdağ. Hangi iple kuyuya inilir, iyi hasaplamalı.

Yıldırım tarafsız başkan ister mi?
KULİS bilgileri son derece sağlam olan İbrahim Seten, Aziz Yıldırım'ın kendisinden icazet almadan aday olan Mehmet Ali Aydınlar'a kızgın olduğunu kanıtlayan bir çok şeyden sonra, konuştuğu Mehmet Ali Aydınlar'la kendisine "Ben, yani bir Fenerbahçeli varken kulübümün bir Galatasaraylı'yı yani Göksel Gümüşdağ'ı desteklemesi şaka gibi olur. Diğer kulüpler beni tarafsızlığıma güvendikleri için destekliyorlar" dediğini yazmış.
Mehmet Ali bey yanılıyor.
Aziz Yıldırım için karşısındakinin Fenerbahçeli ya da Galatasaraylı olması değil, kendi yanında olması önemlidir.
Aydınlar ise tarafsız kalacağını söylüyor.
İşte bu nedenle Aziz Başkan onu asla desteklemeyecektir.

Ulusoy sopası!
AZİZ Başkan, Mehmet Ali Aydınlar olayının kendisine karşı kurgulanan bir proje olduğunu belirtirken, diğer yandan "Belki Ulusoy da gelebilir!" diyor. Aba altından sopa gösteriyor. Ben işin ucunu bırakırsam neyin ne olacağı belli olmaz demeye getiriyor. O zaman Ulusoy gelsin be Başkan. Hiç değilse kendi bildiğini yapar. Kimsenin uydusu olduğunu, kimse söyleyemez!

Kanserle savaşıyor, futbol ne ki?
YUSUF Kenan Yılmaz yıllardır alt liglerde Türk futboluna hizmet eden isimsiz kahramanlardan biri. Yozgat Emniyetspor ve Yozgatspor'da yıllarca başkanlık yapmasının ardından Karagümrükspor'da da aynı görevi yürüttü. İkinci ve Üçüncü Ligler Kulüpler Birliği'ni kurdu. Futbolun çile yolculuğunu tamamlamış ender kişilerden biridir. Duydum ki yeni oluşumda federasyonda yer alma ihtimali var. Çok sevindim.
Kenan Başkan, dünyanın korkulu rüyası kanserle baş etmiş, tekrar karşısına çıktığında da hiç umursamadan aynı moralle savaşmayı seçmiş biri.
Kanser belasının yanında futbolun sorunları nedir ki?
Yönetime girerse Türk futboluna yürekten hizmet edecektir. Yolu açık olsun.

Kamp raporları
BEŞİKTAŞ yine bir çok transfer yaptı. Bunlar ne getirir, ne götürür şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Avusturya kampında 15 gün boyunca her oyuncuyu pür dikkat izleyip ondan sonra değerlendirmemizi yapacağız.
Peki mevcut durumla ilgili hiç bir fikrimiz yok mu? Olmaz mı? Onları da Fotomaç Web TV'de Yılmaz Şenol'a anlattım.
Bugün oradan takip edilebilir.

Aysal'ın farklı dünyası
G.SARAY'ın çiçeği burnunda başkanı Ünal Aysal, dünya yıldızlarını getirme sözü vermişti. Gördüğüm kadarıyla Trabzonlu Selçuk ve Ceyhun'la, Elmander'i almak dışında bir şey yapmadı. Ancak bunların hiç biri bizim bildiğimiz anlamda dünya yıldızı değil. Ünal Aysal ya futboldan pek değil hiç anlamıyor ya da başka bir dünyada yaşıyor!

Çileği çilek, adamı adam
GEÇEN hafta Karadeniz Ereğelisi'nde Beşiktaşlı dostların konuğu olduk. Her şey ilk andan itibaren müthişti.
Öncelikle Beşiktaş'ın kalbi Çarşı'nın gözü, kulağı ve de bir anlamda kalbi olan Alen'le koyu sohbete dalınca yolun nasıl geçtiğini anlamadık.
Tabii Erdem Ulus kardeşimin değerli katkılarını da unutmuyorum.
Başkan Tarkan kardeşim başta olmak üzere bizlere tek kelimeyle yüreklerini açan Beşiktaşlılar'ın ilgisini anlatamam.
Çünkü böyle durumları özetleyen bir kelime henüz bulunmadı!
Her sosyal sorumluluk projesinin içinde yer alarak Ereğli'de ezeli rakiplere bu anlamda fark atan tüm Beşiktaşlılar'ı kutluyorum.
Bu arada hem dernek üyesi, hem de MÜSİAD Ereğli temsilcisi olan ve her türlü yardım faaliyetinde ön sıralarda yer alan Kemal Kurtul'u ayrıca kutluyorum.
Çileği çilek, denizi deniz, balığı balık, adamı adam bir yer Karadeniz Ereğlisi. Oradaki tüm dostlara selam olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor