16 Haziran 2011 | Perşembe

Yeni Ferdinand mı?

Beşiktaş geçen sezonlarda olduğu gibi yine transferin en hızlı takımı. Mendes'in şirketi GESTİFUTE'ye bağlı ne kadar yıldız varsa artık Kartal'ın kadrosunda. Quaresma, Simao, Fernandes, Almeida, Sidnei derken en son Bebe de ekibe dahil oldu. Tüm yıldızların aynı menajer aracılığıyla ya da aynı şirketten gelmesi tesadüf değil elbette. Daha önce gelenlerin performansı yönetimi memnun ettiği için aynı kanaldan çalışılıyor. Eğer Sidnei ve Bebe de en az diğerleri kadar başarılı olurlarsa kimsenin kafası karışmaz. Peki olabilirler mi? Bu soruya cevap verebilmek için iki oyuncunun kariyerlerine bakmak lazım, ama kariyer bazen yanıltıcı olabilir. Asıl kararımızı oyuncuları çıplak gözle izledikten sonra vereceğiz. Hemen belirteyim yukarıdaki girizgah, anlama zorluğu çekip yazacağımız ilk cümlenin ardından, "Vay efendim sen bu oyuncuları nasıl beğenmezsin" ya da "Hiç izlemeden nelerine kefil oluyorsun" diyecek olanlar içindi.

Sidnei'den hızlı başlangıç
Şimdi gelelim kariyerlere. Futbola Brezilya'da Internacional takımında başlayan Sidnei'nin buradaki kısa sureli kariyeri göreceli olarak son derece başarılı. U-20 takımıyla yaşanan Brezilya şampiyonluğu, ardından A takıma yükselmesi, resmi ve özel turnuvalarda kazanılan kupalar v.s. Yani hızlı bir başlangıç yapan Sidnei 12 kez de Brezilya MilliTakımı (20 yaş altı) forması giymiş. Portekiz'e yani Benfica'ya geldiği ilk sezon 24 maçta forma giyen Sidnei sonraki sezonlarda genellikle 18 kişilik kadroda yer almasına rağmen çok fazla süre almamış ve geçen sezon sadece 5 maçta forma giymiş. Elbette kadronun genişliği ve aynı mevkiideki diğer isimleri düşününce bu normal karşılanabilir. Ancak hızlı başlangıcın ardından Portekiz'de arkasını getiremediğini de söylemek mümkün. Dolayısıyla Sidnei aslında bir kapalı kutu. Beşiktaş'a ne verir, ne kadar verir bunu söylemek için biraz daha beklemeliyiz. Profesyonel kariyerine sadece 2 yıl önce başlayan Bebe için de geçerli. Çileli bir çocukluğun ardından tesadüflerin karekökleri toplanıp Bebe'yi "Amatör kümeden Düşler Tiyatrosu"na yani Old Trafford'a taşır. Kısa sürede dipten zirvenin eteklerine tırmanan Bebe'yi bizler de Bursasspor karşısındaki ele-avuca sığmaz halinden hatırlıyoruz. Beşiktaş'ın elinde genç bir yetenek olduğu kesin ama bu yeteneği 7.5 milyon euro'ya alıp kiralık gönderen Manchester United'ın bu tavrı doğal olarak kafalarda soru işareti yaratıyor. Kartal yeni bir Ferdinand mı aldı; yoksa ilerleme kaydedemeyen, kendini geliştiremeyen bir genç yetenek mi transfer etti, bunu da ilerleyen zaman içinde göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor