05 Eylül 2011 | Pazartesi

Allah korusun

Yeni sezon başlarken kafamızda bin tane soru işareti var... Bunlardan bazıları Beşiktaş, bazıları da Süper Lig'in geneliyle ilgili. Önce Beşiktaş... Bebe'nin sakatlanması Kartal'ın eksenini kaydırdı. Yerine alınan Edu ne yapar bilinmez ama Bebe'li bir Beşiktaş çok daha farklı olurdu orası kesin.
Bir başka soru işareti Carvalhal'in oyuncular üzerinde ne kadar otorite kurabileceğiyle ilgili. Guti büyük bir sınav hoca için. Guti'ye söz geçiremezse kimse onu dinlemez.
Kafasındaki sistemde Guti'ye yer bulması neredeyse imkansız...

Her maçta sorun çıkarır
İspanyol oyuncu da yedek kaldığı her maçta sorun çıkaracağının işaretlerini fazlasıyla veriyor. "Kariyerime bakıp. Beni oynatmalısın" havasından bir türlü kurtulamıyor.
Beşiktaş bu problemi ancak Carvalhal'in sağlam duruşu ya da Tayfur Havutçu'nun takımın başına geçmesiyle çözebilir.
Umalım ki bir an önce özgürlüğüne kavuşsun ama Tayfur hocanın durumu şimdilik belirsiz. Öyleyse iş kalıyor Carvalhal'in dirayetine. O dirayet gösterirse bazı sıkıntılar ortadan kalkar, aksi halde yandı gülüm keten helva. Gelelim ligin genel seyrine... Şike soruşturması hakkındaki iddianame henüz hazır değil. Dilerim savcı bey insanüstü bir gayretle çok kısa sürede bu işi bitirir. Aksi halde bir çok maç gerilim filmi gibi geçmeye aday.
Düne kadar bir tek Beşiktaş-Bursaspor maçları potansiyel tehlikeydi, artık Fenerbahçe'nin tüm karşılaşmaları için aynı şey geçerli. Hele hele yerine Devler Ligi'ne gidecek Trabzonspor ile oynayacağı maçlar...

Federasyon büyük risk aldı
Dolayısıyla başından beri savunduğumuzu bir kez daha yineleyelim; bunca sıkıntı ile bu ligi başlatmak akıl işi değil.
Tüm sorunlar ortada dururken başını kuma gömen Futbol Federasyonu bence oldukça ciddi bir risk aldı.
Her şey netleşene kadar soruşturmada isimleri geçen her futbolcunun, her takımın lehine ve aleyhine verilen hakem kararları ciddi bir tartışma konusu olacaktır.
Bu durum da ligde yaşanacak gerilime gerilim katacaktır.
Yazık ki artık ne desek boş. Geri sayım tüm hızıyla sürüyor.
Bu şarlarda dua etmek dışında bir şey kalmıyor. Federasyon korkuyor, iddianame hazır değil, işimiz Allah'a kaldı.
Öyleyse futbol camiasını bekleyen, öngörülen ve öngürülemeyen tüm tehlikeler için söylememiz gereken şu; Allah korusun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor