09 Mayıs 2012 | Çarşamba

Aziz Yıldırım haklı

Evet Aziz Yıldırım haklı, hem de yerden göğe kadar… Ne diyor Yıldırım: Kulüp, yönetici, taraftar ayrılmaz bir bütündür.
Yani… Yanisi şu: İlhan Ekşioğlu şike yaptıysa benden habersiz yapamaz, o yaptıysa ben de yaptım, ben yaptıysam Fenerbahçe de yaptı.
Bu sözlerin altına imza atarım. Çünkü doğru. Aziz Yıldırım diyor ki; TFF eyyam yaptı, beni sus payı verip susturacaklarını sanıyorlar… Ben tutukluyum, onlar benden daha tutuklu… Beni susturamayacaklar!
Şimdi bu sözleri şöyle bir inceleyelim.
TFF dediği Yıldırım Demirören… Yani Fenerbahçe kurtarıcılığına soyunan kişi o. Bunu ben söylemiyorum, Aziz Yıldırım ima ediyor.
Bu noktada soru şu: Demirören TFF'si neden Aziz Yıldırım'ı susturmak istiyor? Ne konuşmasından korkuyorlar? Bu olayın 2004 sezonuyla bir ilgisi var mı?
Yıldırım Demirören kamuoyuna çok sağlam açıklamalar yapmak zorunda.
Aziz Yıldırım ve ben aynı şeyleri söylüyoruz. 'TFF ve kurulları eyyam yaptı' diyoruz. Sadece söyleme nedenimiz farklı. Aziz Yıldırım, "Hepimiz suçsuzuz, hiçbirimize ceza vermemeliydiniz" diyor; ben ise spor hukukuna göre hepsinin suçlu olduğunu, Ekşioğlu'nun yanı sıra Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'nin de ceza alması gerektiğini söylüyorum.
TFF, ikimizin ortasında bir yerde durdu.
Eyyam yaptı. İlhan Ekşioğlu'nun sırtına tüm günahları yüklemeyi tercih etti. Sahada şike yaptıkları için İbrahim Akın ve Serdar Kulbilge'ye ceza verirken, komik bir şekilde "Tamam ceza veriyoruz ama yine de şike sahaya yansımadı" dediler.
Bu, Yıldırım'ın da dediği gibi 'bir spor hukuku cinayetidir.' Başka da bir şey değildir.

LİGDEN ÇEKER TABİİ
Fenerbahçe'siz lig olmaz… F.Bahçe olmazsa para kazanamayız… Fenerbahçe yoksa futbol da yok… Siz bu tür angürmanlarla birilerinin egolarını şaha kaldırırsanız, olacağı budur.
Düne kadar puan silmeye takla atanlar şimdi hiç ceza almamaları gerektiğini söylüyorlar. Ligden çekiliriz diyorlar. Eserinle övünebilirsin ey TFF!

TEMİZ FUTBOL ORUCU
TFF yanlış yaptı… PFDK kararları açıklandığına göre fonda merhum Hasan Mutlucan olmalıydı: "Yine de şahlanıyor aman!" Neden bu telaş? Yoksa yayınlanacağı söylenen kasetler mi yarattı bu korkuyu? Onu bilemem ama bildiğim bir şey var, o gece sahura kalkıp Temiz Futbol orucuna başladık. İftara da yıllar var gibi görünüyor.

ÜSTÜNÜZE PİSLEYEN DÜŞMAN MIDIR?
Bir kanarya, soğuktan donmak üzereyken caddeye düşmüş. Tam o sırada bir inek üzerine pislemiş. Pislikten nefes alamayacak haldeyken pisliğin sıcaklığıyla yavaş yavaş ısınmış ve kendine gelmiş. Tam o sırada bir kedi gelmiş Kanarya'nın üstünü temizlemiş ve onu yemiş...
Bu hikayeden alınacak iki önemli ders var: 1- Üstünüze her pisleyen düşmanınız değildir! 2- Üstünüzü her temizleyen dostunuz değildir.
Şike konusunda yazdıklarımızı düşmanlık olarak görünler aslında onları donmaktan kurtardığımızı anladıkları gün Türkiye de futbol çok daha güzel olacaktır.

BİR HAYALİM VAR
"Bir hayalim var: Gün gelecek eski kölelerin evlatlarıyla eski köle sahiplerinin evlatları, Georgia'nın kızıl tepelerinde kardeşlik sofrasına birlikte oturacaklar." Martin Luter King. MLK bunu söylediğinde bir gün, bir siyahın ABD başkanı olacağını hayal bile edemiyordu.
Hayal, bugün gerçek oldu. O nedenle şikenin örtbas edilmeye çalışıldığı bu karanlık günlerde bizim de hayalimize sahip çıkıp pes etmememiz gerekiyor. Ben pes etmiyorum. Bir hayalim var; bir gün şikeciler gerçekten hesap verecek.

AYNI KUYUYA İKİ KEZ DÜŞÜLMEZ
Tayfur Havutçu, F.Bahçe ve G.Saray derbilerinde yanlış başlayıp doğru devam etti. İki derbiye de Simao-Fernandes-Quaresma üçlüsünü ortada kullandı. Koşmayan üç oyuncuyla takım eksik kaldı ve ilk 45'ler hep rakip lehine gelişti. İkinci yarıda hoca hatadan dönünce Beşiktaş, Beşiktaş oldu. Peki Tayfur hocam"Kör bile aynı kuyuya iki kez düşmez" derler. Sen neden hep aynı kuyuya düşüp çıkıyorsun!?

FİKRET ORMAN GERÇEĞİ
G.Saray derbisi sonrası görüntü çok çirkindi. Fikret Orman'a soru sormak isteyen meslektaşlarım güvenlik tarafından itilip kakılıyordu.
Çok çirkindi. Dün bunu başkana sordum...
Talimatı kendisinin verip vermediğini öğrenmek istedim, şöyle dedi: "O insanlar ekmeklerinin peşinde.
Ben onların itilip kakılmasını nasıl isterim. Maç heyecanıyla konuşmama kararım var sadece onu uyguladım." Gerisi durumdan vazife çıkaranların işi. Gerçek bu... Meraklısına duyurulur.

ALTINSAY'A YAKIŞTI
Beşiktaş'a her zaman büyük katkı yapacağına inandığım bir kişidir İbrahim Altınsay.
Görev almasına da çok sevindim, önemli hizmetler yapacağından kuşkum yok. Fikret Orman kendisine profesyonelce çalışmayı teklif etmiş. Altınsay bu teklifi "Beşiktaş'tan para almam!" diyerek geri çevirmiş, gönüllü olarak hizmet edeceğini söylemiş.
Bravo Altınsay. Yakışanı yapmışsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor