06 Şubat 2010 | Cumartesi

Rijkaard'ın sınavı

Galatasaray'da seri sakatlıkların gündeme getirdiği tablo gerçekten sıkıntılı ama bence o kadar vahim değil. Yapılan tüm çalışmaları bir kalemde silip atmamak gerek diye düşünüyorum. Yönetim yeni bir Galatasaray için inanılmaz hamleler yaptı. Zor kazanılan Denizlispor maçı öncesine kadar, medyada G.Saray transferleri ile ilgili çıkan haberleri gözden geçirmenizi isterim. Haldun Üstünel'in sihirbazlığından, Galatasaray'ın artık bu kadroyla bu sezon kesin şampiyon olacağını üstelik yeni adıyla Avrupa Ligi'nde de kesin final oynayacağını yazanlar bugün bakıyorum ve üstüne basarak söylüyorum zor kazanılan Denizlispor ve ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda Antalyaspor önünde alınan yenilgi sonrası darağacını kurmuş durumdalar. Zaten milletçe klasik bir huyumuz var. Hiçbir konuda ortak noktayı bulamıyoruz. Ya abartıp bir anda göklere çıkarıyoruz ya da ne olduğunu anlamadan yerin dibine batırıyoruz. Tablo ortada, doğru hoş değil. Rakip Fenerbahçe'nin form tutup doludizgin yol aldığı süreçte Galatasaray'ın tekleyerek gidiyor olması panik havası yaratabilir.

Şimdi destek zamanı

Burada futbol deyimiyle topa hemen yönetim ve ondan da öncelikle olarak Rijkaard'ın girmesi gerekiyor. Tüm aksiliklere rağmen Rijkaard'ın elinde 23 kişilik liste var. Bu kadroyu en iyi şekilde kullanmak Rijkaard ve yardımcısı Neeskens'in hünerine bağlı. Bu süreç zaten Rijkaard'ın da taraftar gözündeki sınavı olacaktır. Sıkıntılı dönemlerde kaptan gemiyi yüzdürebiliyorsa o kaptana saygı ve güven daha da artar. Bu süreç Rijkaard için sınav sürecidir. Rijkaard ya sınıfını geçecek ya da kalacak. Bu kadar kesin ve net nasıl yazabiliyorsun diyebilirsiniz. Ama Galatasaray ailesi içinde yönetim daha çok da taraftar konumundasayısız dostum var. Fırsat buldukça sohbet ederiz, onların görüşlerini dinler, çoğunu not alırım. Yorumlarken de bunlardan faydalanırım. Bugünler az hasarla atlatılırsa puzzles tamamlandığında, tüm yıldızlar formasına kavuştuğunda Galatasaray zaten koşacaktır. Bugünlerde verilecek destek ve gösterilecek sabır Galatasaray için itici güç olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor