22 Mayıs 2010 | Cumartesi

Yedek golcüler!

Galatasaray mevcut teknik adam ve futbolcu kadrosuyla ligi bitirebileceği en kötü yerde bitirdi. Lig şampiyonluğunun dışında her sonuç Galatasaray için hüsrandır.
Beşiktaş ligin son haftasında Bursaspor'a yenilmese üçüncülük bile hayal olacaktı.
Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda kaybettiği Fenerbahçe derbisinden sonra dağıldı. Eğer o maç tersi sonuçla bitseydi ligin zirvesi için bugün çok farklı şeyler söylüyor olabilirdik.
Yönetim vakit geçirmeden geçmişten ders alıp dünü unutarak yarına bakmak zorunda. Bu takımın ciddi bir revizyona ihtiyacı var.
Ali Turan, Mehmet Batdal, Serdar Özkan ve Musa Çağıran doğru yerli tercihler.
Bunlara mutlaka daha başkaları da eklenecektir.
Galatasaray'da futbol her şeydir. Burada elde edilecek başarı diğer amatör branşlara yansır.
Rijkaard yeni kadrosunu kurarken duygusal olmamalıdır. Leo Franco, Elano ve Jo isimleri üzerinde ısrar etmemelidir. Bir futbolcu G.Saray taraftarı ile ters düştüyse onun işi zordur.
Bunu geçmiş yıllarda yaşadık.

ARDA MUTLAKA KALMALI
Bu sezon Kewell'ın tutulması Nonda'nın gönderilmesi de taraftar desteği ve ısrarı üzerine gerçekleşmiş bir tercihtir. Doğrudur-yanlıştır tartışılır ama Galatasaray taraftarı tuttuğunu baş tacı eder, benimsemediğini dışlar. Transfer politikasını tabii ki taraftarlar belirlemeyecek ama tercihlerde bu da gözardı edilmemelidir.
Hamit ve Halil kardeşler ile Kayserispor'un golcüsü ligin gol kralı Makukula'nın Galatasaray'ın transfer listesinde olduğunu biliyoruz.
Transfer sürecinde kulüpler sayısız futbolcularla görüşür ama bir ya da iki transfer ancak gerçekleşebilir.
Galatasaray'ın iyi bir golcü aradığı ortada. Üstelik Baros gibi bir yıldızı varken, Mehmet Batdal'ı da aldılar. Ama bu takım tek forvet oynuyor!
Yani Rijkaard'ın genel tercihi, sistemi bu.
Peki Makukula veya Halil de gelirse yeni sezonda sistem mi değişecek? Yoksa kim gelirse gelsin Baros'un yedeği mi olacak?
Bir de Arda sorunu var. Bana göre kalmalı, çoğuna göre ise gitmeli. Kalmalı çünkü bu sezon Arda'nın rüştünü ispatlama sezonu olacaktır.
Şampiyon bir takımın yıldızı olarak dev bir takıma transferi maddi ve manevi değerleri de ikiye katlatacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor