Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

09 Ekim 2010 | Cumartesi

Heye'canlanın

Spor Toto Süper Lig'in kuşkusuz ki büyük maçları var. Tüm takımlar bu maçları kazanmak ister. Diğer tüm maçlar önemsiz mi, kuşkusuz ki çok önemli. Aldığınız üç puanı Konyaspor'dan da alsanız, Eskişehirspor'dan da alsanız aynı, üç puan veriyorlar. Fark eden bir şey yok. Amma velakin! Her maçta normal atan kalbiniz, kuşkusuz ki bazı maçlarda farklı atıyor. Yerinizde duramıyorsunuz. Kuşkusuz ki o maçların adı; Beşiktaş-Trabzonspor, Trabzonspor- Fenerbahçe, Fenerbaçe- Beşiktaş, Beşiktaş- Galatasaray.Ve... Fenerbahçe- Galatasaray. İşte o ölümsüz maçlar serisinin en büyüğü kapıda. İki hafta sonra Fenerbahçe- Galatasaray Şükrü Saracoğlu'nda dünyanın en büyük derbisi olmasa da Türkiye'nin en büyük derbisine çıkacaklar. Bu büyük heyecanın tadını çıkarın efendim. Kazanan futbol olsun, kazanan dostluk olsun.

* * *
HAFTANIN SÖZÜ
Hayatımızda işlediğimiz hataların çoğu, düşünmemiz gereken yerde hissetmekten, hissetmemiz gereken yerde düşünmekten ileri gelmektedir.
John COLBINS

* * *
heykel traş
FARK VAR!
Galatasaray ve Beşiktaş stat isimlerini bir çırpıda değiştirme, yeni bir kaynak yaratma yoluna gidince ben de diğer dünya takımları bu konuda ne kazanıyorlar diye merak ettim. G.Saray Türk Telekom Arena isminden yıllık 5 milyon, Beşiktaş da Fi-Yapı firması ile iki yıllığına 7.5 milyon liraya anlaştı. Dünya kulüpleri içinde yapılan anlaşmalardan birkaçı ise şöyle: "Arsenal 8 yıllığına BAE'den 100 milyon paund kazanıyor, B. Münih Allianz firmasından yıllık 6 milyon euro, Schalke 04 Veltins'ten 5 milyon euro alıyor. Alman Bundesliga B takımı Bochum siyah-beyazlı takımla aynı paraya anlaşmış.

* * *
Kırmızı kart
KOCAELİ
Koskoca Kocaelispor'un düştüğü şu komik durumlara bir bakar mısınız? Sahada alamadığı o puanı saha dışında kolayca veriverdi. Yapılan bu hata yüzünden devamında küme düşürülmeleri bile söz konusu. Maalesef yeşil-siyahlılara sahip çıkan yok. Mevcut yönetim de ekonomik olarak aciz ve iyi yönetemiyor. Hemen her gün üzücü bir gelişme ile bu sayfalarda haber olmaya devam ediyorlar. Türkiye'yi doyuran bu koca şehirde bağıranlar var... Utanıp, "Hodri meydan!" diyecek bir babayiğit şu ana kadar çıkmadı. Neyi bekliyorsunuz beyler. Su alan geminin batmasını
mı! Biraz acele edelim, gemi batmasın.

* * *
BBO
BUNLARI BİLMESENİZ DE OLUR

BOTAŞ Kadınlar Basketbol Ligi Takımı'nın 1984 yılında BOTAŞ Dağıtım Hattı'nda çalışan memurların çocuklarının kendi aralarında oynamalarıyla kurulduğunu, 1990 yılında 1. Lig'e çıktığını, 2000-2001 ve 2002-2003 yılında ligde şampiyon olduğunu, Ronchetti Cup'ta Avrupa'da final oynadığını, bünyesinde oyuncu, antrenörlük yapan Ceyhun Yıldızoğlu'nun şimdi A Milli Basketbol Takımı'na koçluk yaptığını
bilmeseniz de olur.

* * *
Mercek
1461 & SEBATSPOR

Her iki takım da Spor Toto 2. Lig'de mücadele veriyor. 1461 Trabzonspor'un en büyük destekçisi Trabzonspor. Oyuncu veriyor, finans desteği sağlıyor. Sürekli teknik adam değişikliği, sürekli başkan değişikliği ile haber oldu, başarısı öne çıkmadı. Akçaabat Sebatspor, ya da bilinen yönüyle "Futbolcu Üretim Üssü" Sebatspor. Bir dönem Şenol Güneş gibi bir ismi, Süper Lig gibi büyük bir markayı bünyesinde taşımış. Şimdi var olmanın peşinde. Bu yıl saha içi ve dışında tatsız. Henüz galibiyetleri yok, ekonomik olarak sorunlu. Ne golleri, ne golcüleri var. Bakmayın yukarıda Trabzonspor ağabeyin durumuna, Trabzon futbolu her gün kan kaybediyor.

* * *
GÜLÜ "YORUM"
Hey gidi koca Altay hey! Geçtiğimiz hafta İzmir'de oynanan Altay-Erciyes maçında Altay takımına hasılattan net "100 TL" kalmış. Yanlış duymadınız, 100 lira. Hasılatın detaylarına bir bakar mısınız; "Elde edilen brüt hasılat 14.115 lira. 4.451 lirası personele, 2.153 lira KDV, 873 lira GSM'ye. Geriye kalan 6.638 liranın 6.538 lirası güvenlik ve kumanya. Şube sorumlusu Tamer Kamböre şu sözünde çok haklı: "İyi
ki gece maçı değildi! Borçlu çıkardık."

* * *
ŞEREF TRİBÜNÜ
KENAN SOFUOĞLU

ADI Kenan Sofuoğlu. Hani şu ikinci kez Dünya Şampiyonu olmasına rağmen 2. Lig futbolcusu kadar tanınmayan (!), 3. Lig futbolcusu kadar kazanmayan (!) motosiklet branşındaki sporcumuz. Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası'nda tarih yazdı, Sakarya'nın ve ülkemizin gururu oldu, şampiyonluğu ikinci defa ülkemize taşıdı. Gel gelelim arkasında milyonlarca duacısı olan başarılı sporcu; bu başarısına, bu öz verisine rağmen yine yalnız bırakılmışa benziyor. Ne onu sahiplenen bir federasyonu, ne de destek olan bir sponsoru gördük şu ana kadar.
Gönlümüz seninle Kenan, desteğimiz seninle...

* * *
fark ettim
TAYFUN (BJK ALTYAPI)

Çanakkale'de gittiğim statta tesadüfen seyrettim bu çocuğu. Öyle böyle değil, muazzam bir kabiliyet geliyor; haberiniz olsun. 1996 Trabzon doğumlu. Trabzonspor Futbol Okulu'nda başladı ama onu fark eden Beşiktaş takımı oldu. Şu anda U15 Beşiktaş takımının takım kaptanı. 1.64 boyunda, 53 kilogram Üstün oyun zekası, top tekniği, çabukluğu ve gol yollarındaki becerisiyle müthiş bir yetenek. Serpil Hamdi Tüzün'den sonra A takıma oyuncu veremeyen Beşiktaş altyapısı, eski efsane oyuncusu Ulvi Güveneroğlu ile çok çabalıyor, inanılmaz iyi işler yapıyor. İşte o çabanın ilk meyvesi Tayfun'u dikkatinize sunuyorum. Bu çocuğa dikkat! İzleyin görürsünüz...

* * *
alkışlı "yorum"
ÜMİT KAYIHAN

Geçen yıl iddialı çıktığı sezonu son hafta son anda ligde kalarak tamamlayan Rizespor bu sezon işi oldukça sıkı tutuyor. Geçen yıl devre arasında takımın başına gelen Ümit Kayıhan'ı yakından tanıyoruz. Bakmayın büyük laflar etmediğine, yoğurdu üfleyerek yiyen tarzda konuştuğuna. Onun isminin geçtiği yerde hep iddia, hep kazanma hırsı hep vardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor