12 Ağustos 2010 | Perşembe

Hiddink'i anlamak

Hiddink çok farklı özellikleri olan özel bir teknik adam. Dünyanın dört bir yanında, birbirinden farklı kültürlerde başarılı olması bundan. Avusturalya.. Güney Kore..
Rusya.. Hollanda.. Nereye gittiyse, orada önce sorunlarla yüzleşti.. Korkmadı ve oynatabileceği en iyi hücum futbolunu oynattı. Bizde de düşünceleri farklı değil. ABD kampı, hazırlık maçları derken eldeki kadronun kapasitesini her şekilde tarttı ve tartıyor. Dün Romanya karşısında topu iyi kullanan, çabuk ve özellikli oyuncuları bir arada kullandı. Emre, Hamit, Aurelio, Nuri, Arda, Mevlüt hatta savunmanın iki kanadındaki İsmail Köybaşı ve Gökhan Gönül.. Çabuk oynayan, rakip kale önünden ayrılmayan, topu kaybettiği anda ise herkesin savunma düzenine geçtiği bir takım peşinde Hollandalı.
Romanya karşısında oyundan çok kimin, ne yaptığına bakmaya çalıştım. Misal Emre Belözoğlu'nun öne çekti ve orada hiç sırıtmadı. Arda, milli maçlarda daha bir özgüvenle oynuyor.

İŞİN MORAL TARAFI
Tamam çok güzel bir futbol oynamadık ama bunu söylerken şartlara da bakmak gerek. İnanılmaz bir nem, bir o kadar sıcak ve siz bu ortamda performans sergilemek zorundasınız.
Kolay değil hani.
Zaten Hiddink de bazı oyuncuların kapasitelerini tam olarak anlamak adına alıyor bu özel maçları. Mevlüt, Nuri, Aurelio, İsmail Köybaşı v.s. Hollandalı şu anda takımın tüm gücünü öğrenmiş değil. Bildikleri var, bilmedikleri var. Bu açıdan bakınca Romanyamaçının çok faydalı olduğunu düşünüyorum.
Üstelik işin bir de moral tarafı var. Romanya bizim çok kolay yenebildiğimiz bir takım değil.
Bu açıdan bakılırsa Hollandalı yönetiminde Rumenler karşısındaki şanssızlığımız a da bir son vermiş olduk. Bu da bir kazançtır.
Darısı eleme grubu maçlarının başına.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor